Doveton McDonald's

The concept for this building was designed by a company in Sydney and McDonald’s Australia as a response to the similarities of buildings that other convenience restaurants are adopting making all of them look similar. The curves come from the ‘M’ logo and are reflected through the design. Timmins+Whyte were engaged to take the concept and realise it on a site in Doveton. We designed the drive-thru enclosure as it was a site specific requirement. The use of timber battens help diffuse sound from cars and the walls and roof are insulated to mask noise for the residents to the rear. The budget was very similar to other more standard store configurations so we used lightweight construction and innovations to achieve the curves of the façade. 1:1 prototypes were constructed to work out the complexity of the two-way curved columns that are clad in timber and flow into the timber detail of the soffit.

Doveton McDonald'sDoveton McDonald'sDoveton McDonald'sDoveton McDonald'sDoveton McDonald'sDoveton McDonald'sDoveton McDonald'sDoveton McDonald's
© 2018 TIMMINS+WHYTE
Site design and build Grosz Co. Lab | Web Design Melbourne