Chapel Street McDonald's

Generally housing the standard, rigorously tested layout of a kitchen and its relationship to other areas and functions in an existing building not tailored to its purpose, let alone heritage requirements it is a challenge, which is why there are architects. It makes for an interesting project, dealing with council requirements, corporate colour and signage, square pegs in round holes, structure and revealed new challenges on demolition of parts. The McDonald’s on Chapel Street had the added layer of complexity of a stair case taking up a lot of space and limited space for seating. This was further exacerbated given the clearances required for DDA (Disability Discrimination Act). We used graphics of stripes on the walls of the staircase over two levels to draw peoples eye up to the seating upstairs, vibrant colours and choices of seating (coffee for two or Meals for 8 members of a club having a meeting) enhance the experience. The old building was cleaned up, straightened up and strengthened to form the storage, staff and cleaning areas out the back.

Chapel St McDonald'sChapel St McDonald'sChapel St McDonald'sChapel St McDonald'sChapel St McDonald'sChapel St McDonald'sChapel St McDonald'sChapel St McDonald's
© 2018 TIMMINS+WHYTE
Site design and build Grosz Co. Lab | Web Design Melbourne