Bourke Street McDonald's

The Bourke Street McDonald’s restaurant was remodelled in 2009. The building had dated, was worn out and had no street "presence" due to the visual impact of the carpark above whose structure divided the McDonald’s facade in three. The floor plan had the same lack of cohesion and was littered with Grecian sculptures, and stone pillars. The McCafe was separated from the front counter and it had a series of levels and busy decor that didn’t allow a clear view to the counter from the street.
We decided that the front facade needed to read as one and the corporate signage needed to be limited so that it had a bold impact on an already highly signed street.
A red band was incorporated to link the separated parts together giving it simplicity and impact. Tiles form the base of the building which have not been "tagged" since the renovation and are easily maintained. It is now clear where you enter, how you get to the counter, where you order and where you can sit.

Bourke Street McDonaldsBourke Street McDonaldsBourke Street McDonaldsBourke Street McDonaldsBourke Street McDonaldsBourke Street McDonalds
© 2018 TIMMINS+WHYTE
Site design and build Grosz Co. Lab | Web Design Melbourne